woensdag 25 mei 2016

Project: 'Hoe verzorg ik mijn gebit?'

Tandhygiëne is erg belangrijk om onze tanden gezond te houden. Dus vlogen we er met z'n allen in om een échte 'Tandbeschermer' te worden.

We keken eerst naar een filmpje over Dr. Knabbel. Zijn opdracht is om samen met zijn superhelden, Dr. Plakkos (tandplak) te bestrijden. Tussen het filmpje door losten we allerlei quizvragen op. Bijvoorbeeld: 'Hoeveel keer moeten we onze tanden per dag poetsen?', 'Welk voedsel zorgt dat we tandplak krijgen?', enz.





Na het filmpje was het tijd voor het echte werk. We bekeken een poster met de stappen hoe je best je tanden stap voor stap poetst. En dit gedurende 2 minuten. 
1. Buitenkant (bovenaan en onderaan)
2. Binnenkant (bovenaan en onderaan)
3. Bovenkant van de tanden (bovenaan en onderaan)
4. De kiezen (bovenaan en onderaan)

En tot slot...
5. De tong

We poetsten onze tanden zoals het moet. En blinken dat ze deden!






Terwijl een groepje tanden poetste, verzonnen de andere kinderen in groepjes een kort toonmomentje dat paste bij het filmpje van Dr. Knabbel. Dit toonden we aan elkaar in de kring.





Als kers op de taart gingen we op bezoek bij Tandarts Marc Claus in de buurt van de school. We namen een kijkje wat een tandarts zoal doet, vroegen hem hoe we ons gebit het best moeten verzorgen en welke gereedschappen en materialen hij zoal gebruikt in zijn praktijk. Op het einde vuurden we al onze vragen af tijdens een vragenronde. 
Enkele proefkonijnen waagden zich zelfs op de onderzoekstafel!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten